Ugrás a tartalomra

400 kilós templomi harangot loptak el egy német városban

Egy 400 kilós templomi harangot loptak el egy bezárt templomból a németországi Gelsenkirchen városában, a rendőrség még keresi az elkövetőket.

A kép illusztráció! / Unsplash

Több mint egy méter magas és több mint 75 centiméter széles harangot vittek el a tolvajok a gelsenkircheni Scholven városrészben lévő zárt templomból. A rendőrség szerint az elkövetők jól felkészültek és tájékozottak lehettek. Valószínűleg zajt csaptak és legalább egy kisteherautót használtak a harang elszállításához, mégsem tudnak semmit arról, hogy kik az elkövetők, ezért a lakosság segítségét kérik.

A Domradio német keresztény hírportál arról számol be, hogy a tolvajok 2021 elején már elloptak egy bronz domborművet Sankt Josefből. Majd 2020 februárjában a betörők ellopták egy keresztelőmedence fedelét.  2021 végén a németországi Dietzenbach településen egy templom harangját is elvitték a rablók - számolt be róla a Sueddeutsche Zeitung. Az a harang mintegy 800 kilogrammot nyomott, és történelmi értékkel bírt. Akkor azt gyanították, hogy a rablók egy nagyobb járművel törték át a bejárati kaput.

(CNE News)

Legfrissebb