Ugrás a tartalomra

22 ezer indiai keresztény tiltakozott békésen a növekvő üldöztetés ellen

Több mint 80 felekezet és keresztény szervezet több ezer fiatalja, egyházi vezetője, emberi jogi aktivistája gyűlt össze.

Fotó: Surinder Kaur

India egyháza kimerült az áttérésellenes törvények és az illegális hittérítéssel kapcsolatos vádak hullámában. Belefáradtak abba, hogy a csőcselék elüldözi a keresztényeket a falvakból, és hogy sokan vagyonrombolással és személyes erőszakkal néznek szembe és dühösek egy olyan kormányra, amely a legjobb esetben passzívan lehetővé teszi ezeket az akciókat, a legrosszabb esetben pedig aktívan szítja őket - számolt be a Christianity Today.


A múlt héten 22 ezer keresztény gyűlt össze a felekezeti spektrum minden részéről és az ország minden tájáról a nemzet fővárosában, hogy jobbat követeljenek.

"Ez a tüntetés alapvetően arra szolgál, hogy felhívjuk a kormány figyelmét a keresztények és intézményeink elleni növekvő erőszakra. Ezek a támadások ok és alap nélkül történnek"

- mondta a CT-nek Youhanon Mar Demetriosz metropolita a delhi Malankara Ortodox Szíriai Egyházból.

"Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy kérdezze meg, hogyan fogják garantálni a keresztények és intézményeik védelmét. Nem kérünk semmi szokatlant"

-emelte ki.

A tüntetésről többek között olyan jelentős országos médiumok, mint az Outlook és az The Indian Express, valamint az India Speaks YouTube-csatorna is tudósított.

Több mint 80 felekezet és keresztény szervezet több ezer fiatalja, egyházi vezetője, emberi jogi aktivistája, pedagógus, jogász, zenész és más szakember gyűlt össze a február 19-i rendezvényen. Sok résztvevő a béke jelképeként fehér ruhát viselt, vagy a tiltakozás jeléül hagyományos öltözetét viselte, és fekete karszalagot viselt.

"Ez a felekezeteken átívelő összejövetel nem azért van, hogy megmutassuk az erőnket; sokkal inkább egységet jelent Isten országának megerősítése érdekében"

- mondta Abraham Mathew az Indiai Egyházak Nemzeti Tanácsától.

"Ez népünk kiáltása a vidéki területeken szenvedő testvéreikért. Joguk van hinni az Istenükben, de ezt korlátozzák. Nincs más reményünk, mint Istenhez kiáltani, hogy mentsen meg minket, és ez egy hangos kiáltás" -

-tette hozzá.

(Christianity Today)

Legfrissebb