Ugrás a tartalomra

175 millió dolláros fegyvercsomagot küld Ukrajnának az Egyesült Államok

Ez a csomag lesz az egyik utolsó katonai szállítmány.

Ukrán katonák kicsomagolják az Ukrajnának nyújtott amerikai biztonsági segítségnyújtás részeként szállított katonai segélyszállítmányt a Kijev melletti Boriszpil repülőtéren február 11-én. Kép: Efrem Lukatsky / AP file

Az Egyesült Államok újabb 175 millió dolláros (62 milliárd forint) fegyvercsomagot jelentett be Ukrajna katonai szükségleteinek támogatására szerdán. - írja az mti.

Antony Blinken külügyminiszter közleménye szerint amennyiben a Kongresszus nem járul hozzá az Ukrajna számára kért költségvetési kerethez, a most bejelentett csomag lesz az egyik utolsó katonai szállítmány.

A külügyminiszter a közleményben létfontosságúnak nevezi, hogy az Egyesült Államok továbbra is vezető szerepet tölthessen be az Ukrajna támogatására alakult, 50 országból álló koalíció élén.   

A most bejelentett katonai szállítmányt az amerikai készletekből juttatják el az ukrajnai hadszíntérre. A csomag tartalmaz a többi között légvédelmi rendszerekhez utánpótlást, tüzérségi lőszereket, különböző típusú rakétákat, romboló lőszereket, a kritikus infrastruktúra védelmére szolgáló felszerelést, valamint szállítási és kiképzési szolgáltatást.

Legfrissebb