Ugrás a tartalomra

"Hangokat hallottam" - 117 éves templomot gyújtott fel egy transznemű nő

Hetvenöt tűzoltó, 12 tűzoltóautó, hat létrás kocsi és négy zászlóaljparancsnok vonult ki.

Nemrég letartóztattak egy transznemű nőt, aki felgyújtott egy 117 éves protestáns templomot az oregoni Portland belvárosában.

A New York Post szerint Cameron David Storer, a Nicolette Fait néven is ismert transz nő január 3-án felgyújtotta a történelmi Portland Korean Church-t. A gyújtogatás következtében a templom tornya elszenesedett, a városi hatóságok pedig múlt pénteken megkezdték az épület lebontását - jelentette a KOIN.

A 27 éves Storert letartóztatták, és két rendbeli elsőfokú gyújtogatással, egy rendbeli másodfokú gyújtogatással és két rendbeli másodfokú betöréssel vádolták meg.

Az ügyészség szerint a gyanúsított besétált a Multnomah megyei fogdába, és beismerte, hogy öngyújtóval gyújtotta fel a templomot.

"Storer azt állította, hogy hangokat hallott a fejében, amelyek azt mondták, hogy "megcsonkítják" Storert, ha nem gyújtja fel a templomot"

- áll a Multnomah megyei kerületi ügyészség sajtóközleményében.

Storer mentális betegséggel is küzdött, és oxikodont szedett. A helyszínre hetvenöt tűzoltó, 12 tűzoltóautó, hat létrás kocsi és négy zászlóaljparancsnok vonult ki.

A templomot 1905-ben építették és az épület évek óta üresen állt, mivel a gyülekezet egy külvárosi épületbe költözött. Storer ellen csütörtök délután emeltek vádat, és az ügyészek azt kérték, hogy a gyanúsítottat ne engedjék óvadék ellenében szabadlábra. A bírósági dokumentumok szerint Storer nem tett vallomást.

Storer főbérlője kilakoltatási eljárást is indított ellene. A templom környéke a bontás befejezéséig lezárva marad.

"Minden közlekedést korlátozni fognak ezen a területen, amíg az épületet el nem távolítják"

- áll a közleményben.

(Christian Headlines)

Legfrissebb