Ugrás a tartalomra

107 floridai metodista közösség csatlakozik az új, konzervatív irányzathoz

Körülbelül 107 floridai gyülekezet jelentette be, hogy elhagyja az Egyesült Metodista Egyház felekezetét az újonnan indult Global Methodist Church (GMC, Globális Metodista Egyház) közösségéhez csatlakozva, amely a United Methodist Church (UMC, Egyesült Metodista Egyház) most induló, teológiailag konzervatívabb alternatívája - írta meg a Christian Headlines.

Mint a Hit Rádió oldalán is megírtuk, korábban már jelezte közösség, hogy csatlakozni kíván majd az új, konzervatívabb formációhoz, most azonban jelentős mennyiségű közösség jelezte hasonló jellegű szándékát a UMC LGBTQ vitái miatt.

Egy Facebook- bejegyzésben a Wesleyan Covenant Association (WCA-Florida) floridai csoportja bejelentette, hogy „107 floridai metodista egyház úgy döntött, hogy kezdeményezi a kilépési folyamatot” az UMC floridai konferenciájáról. A WCA szerint a 107 gyülekezet a floridai konferencia 560 közösségének körülbelül 20 százalékát teszi ki.

"Az egyházak ezen széles csoportjába tartoznak a nagy és kis gyülekezetek, valamint angol, afro-amerikai, latin, koreai és más etnikai hitközségek"

- jelente be a csoport, hozzátéve, hogy ezek az egyházak csatlakoznak a Globális Metodista Egyházhoz, amely hivatalosan is megalakult május 1-én.

„Nem mi hagyjuk el az Egyesült Metodista Egyházat. Az Egyesült Metodista Egyház hagyott el minket”

– nyilatkozta Jay Therrell, a Floridai WCA elnöke.

„A teológiai liberalizmus több évtizedes felemelkedése, a felekezeti törvényeink szelektív érvényesítése és a pártpolitika népszerűsítésének erőteljes felfutása után közösségeink arra vágytak, hogy egyesülhessenek a hasonló gondolkodású keresztényekkel, akik Jézus örömhírének hirdetésére öszpontosítanának"

– folytatta Therrell.

Keith Boyette, a WCA vezetője, aki a GMC átmeneti összeköttetési koordinátoraként szolgált a The Christian Postnak , azt mondta, hogy információi szerint a 107 egyház „szavazatot vett fel az UMC elhagyására”.

Boyette azt is állította, hogy „további gyülekezetek fognak csatlakozni, ahogy haladnak előre”.

„A GMC Átmeneti Vezetői Tanácsa regionális konferenciákká szervezi az olyan helyi gyülekezeteket, mint a floridai 107 közösség”

– mondta.

Legfrissebb